Bize Ulaşın

İSTANBUL


ANADOLU YAKASI


Topuz Sok. No:11/A Kartal/İSTANBUL


0 (532) 406 73 27

0(539) 672 32 32


0 (216) 383 96 52



 

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.943934.0799
Euro37.515637.6659

POLİETİLEN BORU TAMİR VE ALTYAPI MONTAJ

HDPE BORU TAMİRİ VE ALT YAPI İŞLERİ

ALT YAPI, HİDRANT, ATIK SU, TEMİZ SU, ARITMA HATLARI MONTAJ ve TAMİR İŞLERİ

Elektrofüzyon ve Alınkaynak yöntemiyle hdpe boru montaj, patlak, kaçak tamir işleri...

Tel: 0539 672 32 32 - 0216 383 96 52

Polietilen malzemeden üretilen borular genellikle hassas dağıtım sistemlerinde kullanılır. Bunlarda meydana gelecek kırılma, çatlama, tıkanma gibi özel durumlara derhal müdahale edilmesi gerekir. Acil tedbirlerin alınıp, borunun tamir edilmemesi hem enerji kaybına sebep olur hem de risk oluşturur. PE boru tamiri için; boruların nereden sızıntı yaptığının belirlenmesinden sonra ilgili yer açılır ve borunun ilgili ölçümleri yapıldıktan sonra kaynak işlemleri yapılır.

 füzyon tamir

  Polietilen boru ve ek parçaları birbirlerine Alınkaynak, Elektrofüzyon kaynağı veya mekanik ek parçalar ile bağlanırlar. Polietilen dışında diğer malzemelerden yapılan borulara dıştan sıkmalı ek parçalar, flanşlar veya amaca uygun yapılmış diğer geçiş adaptörleri ile bağlanabilirler. Bağlantı ek parçaları kullanılacak yerlere göre kolaylık sağlamaktadır. Günümüzde Hdpe boruların  birleştirilmesinde iki metot kullanılmaktadır: 

Elektrofüzyon kaynak yönteminde kaynak, füzyon ek parçanın(ef manşon, ef dirsek, te, inegal te, vb) iç kısmındaki ısıtma rezistansları ile yapılır. Ef ek parçanın içine borular yerleştirildikten sonra kaynak makinesinin uçları füzyon ek parçanın üzerindeki soketlere bağlanır.  Sonrasında elektrofüzyon kaynak makinesiyle barkod okutulduktan sonra elektrik akımı ile ısıtılır. Ek parça içerisindeki bakır teller eriyerek, eriyik malzeme oluşur ve sonrasında polietilen boru ile ek parça birbirine kaynaması için imkan oluşur. Elektrofüzyon ek parça ile Hdpe boru birleştirilmiş olur.



lın kaynağı, aynıçap ve et kalınlığındaki boru ve fitinglerin basınç ve sıcaklık yardımıyla alın alına birleştirilmesi suretiyle gerçekleştirilen bir bağlantımetodudur. Alın kaynak yapılacak parçaların ağız kısımları, düzgünce tıraşlanarak erime sıcaklığına kadar ısıtılır (200-220 °C). Daha sonra da belirli bir basınçla birbirine alın alına yapıştırılır. Alın kaynak basıncı, sıcaklık ve zaman malzemenin kendi kimyasal ve fiziksel özelliklerini bozmayacak şekilde ayarlanır. Alın kaynağımetodunda alın kaynak bölgeleri ısıtıcıüzerine belirli bir basınçla bastırılır (yanaştırma), alın kaynak sıcaklığında hemen hemen sıfır basınçta beklenir (basınçsız ısıtma) ve basınç altında birleştirilir (birleştirme). Kaliteli bir alın kaynağında bağlantıen az orijinal borunun sahip olduğu dayanıma sahiptir. Kaliteli bir alın kaynağıelde edebilmek için alın kaynak basıncı, sıcaklık ve zaman parametreleri titizlikle ayarlanmalıdır.